• Een vertrouwd gezicht voor uitlaten en leren

 • Over ons Hondenschool-team

 • Jolande

  Eigenaresse + Instructeur Gehoorzaamheid + Fun + Behendigheid

  Hallo allemaal ik wil me graag even voorstellen, mijn naam is Jolande Coolen,

  Ik kan me geen dag herinneren dat ik leef dat er geen hond is. Ze zijn altijd in mijn leven geweest en ze zijn een hele grote passie van mij. Ik vindt het heerlijk om honden te trainen, met ze te wandelen en les te geven aan de baasjes. Na dertig jaar is dat nog steeds niet veranderd. Voor mij is  de dag geslaagd als je een hond en baas blij hebt gemaakt en deze vrolijk van het veld aflopen en we weer heel wat bereikt hebben samen. Daar krijg ik heel veel energie van. Daarbij vind ik het fijn om met mijn eigen honden te trainen obidience /behendigheid/doggydance/treibball. Maakt me eigenlijk niet uit als mijn hond het maar leuk vindt vind ik dat ook. Zo blijf ik zelf goed op de hoogte van het trainen van honden. Mijn instructeurs diploma (gehaald bij O&O en mijn dieren EHBO diploma blijf ik updaten door het volgen van seminairs, workshops en opleidingen. Mijn passie is om mensen zoveel mogelijk te helpen en begeleiden met hun hond. Hierin maakt het geen verschil of dit nu een volwassen hond of pup is, ondeugend of braaf. 

   

 • Ingrid

  Instructeur Gehoorzaamheid + Behendigheid

  Hallo, mijn naam is Ingrid,
  ik ben 24 jaartjes jong en ik heb een 2 honden: een Mechelse herder teefje van 8 jaar (Kelsy) en een Lancashire Heeler (Healey) van bijna een half jaar .
  Ik ben bij Kingyla (hondenschool/uitlaatservice) terecht gekomen, omdat ik een anatolische herder reu van toen een jaar (Django) meegenomen had uit het asiel, waar ik toen stage liep.
  Hij was niet makkelijk om Django te trainen. Jolande heeft me geholpen waardoor hij uiteindelijk heel veel dingen kon die ik voorheen niet verwacht had.
  En daarom wilde ik ook les gaan geven om mensen te helpen om een fijne hond te krijgen.
  Dus ben ik stage gaan lopen bij Kingyla en niet meer weg gegaan.
  Ik volg met mijn mechelaar de cursus gehoorzaamheid en heb ook behendigheid met haar gevolgd.
  Met de Anatolische herder heb ik een jaar gehoorzaamheid gedaan en daarna 6 jaar lang de cursus Fun.
  Bij Martin Gaus heb ik de cursussen instructeur 1 en 2 behaald.

 • Elles

  Instructeur Gehoorzaamheid

  Hallo, mijn  naam is Elles,
  Ik train sinds 2009 met grote passie bij hondenschool Kingyla met mijn grootste witte keeshond (reu)
  en heb sinds 2 jaar een andere witte keeshond teefje, waarmee ik volop train;
  Gehoorzaamheid, Behendigheid en Fun.
  Ben zo geïnspireerd geraakt door mijn hond dat ik steeds meer wilde weten van honden en
  zodoende ben ik uiteindelijk de cursussen gaan volgen bij Martin Gaus
  tot Kynologisch instructeur welke ik in 2012 - 2013 met goed gevolg heb afgerond.
  Sindsdien geef ik ook gehoorzaamheidslessen en blijf ik me voldoende bijscholen in de hondenwereld.
  Vind het lesgeven op de hondenschool geweldig om te doen; Kijk er dan ook iedere keer weer naar uit en probeer mijn plezier en enthousiasme graag over te brengen op de baasjes en honden met het doel dat we allemaal met plezier elkaar beter leren begrijpen.

 • Eric-Jan

  Trainer/Instructeur Behendigheid

  Hallo, mijn  naam is Eric-Jan,
  Sinds 2008 ben ik behendigheids-trainer bij hondenschool Kingyla, waar ik training geef aan de gevorderden en wedstrijdlopers behendigheid.
  Zelf ben ik 30 jaar geleden met mijn 1ste hond gaan trainen.  Eerst met gehoorzaamheid en daarna behendigheid.
  Ik heb nu zelf nog 2 honden, Bailey een X-border van 8 jaar en Koda een Welsh Corgi Cardigan van 2 jaar waar ik ook behendigheid mee train.

 • Frans

  Trainer/Instructeur Behendigheid

  Hallo, mijn  naam is Frans,
  Ik woon samen met Marlies en onze 3 Cavaliers in Eersel, en loop al ongeveer 15 jaar mee in de behendigheid wereld, waarvan ongeveer 13 jaar als fanatiek wedstrijdloper.
  Ik heb met drie van onze honden in de C klasse bij Cynophilia wedstrijden gelopen en een aantal keren aan het NK deelgenomen, met als beste resultaat een 4e plaats met onze oudste Cavalier Nicky.
  Sinds een jaar of 2 heb ik de aandacht een beetje verlegd naar het les geven in behendigheid en probeer zo een beetje van mijn ervaring over te brengen aan de cursisten.
  Wel heel anders als zelf wedstrijd lopen maar ook erg leuk om te doen.

 • Madeleine

  Hulp instructeur

  Hallo, mijn naam is Madeleine SolIk ben opgegroeid met honden en heb in mijn eigen gezin ook altijd honden gehad. Veelal grotere rassen zoals; boxers, hollandse en mechelse herders en enkele (grote) kruisingen. Momenteel heb ik een Jack Russell Terriër (Sara), waarmee ik nu op hondenschool Kingyla train. Ik heb in september 2013 mijn diploma kynologisch instructeur behaald aan de Martin Gaus Academie.

  Vanaf die tijd ben ik iedere dag met honden bezig. Ik heb een dagopvang voor honden (veelal van mensen die werken) en ook pensionhonden. De honden worden bij mij in huiselijke kring opgevangen, d.w.z. dat ze lekker vrij rondlopen in (grote) tuin en ze kunnen ook binnen en ik ga er ook een paar keer per dag mee wandelen. Hier komen honden van allerlei rassen en leeftijd (ook puppies).

  Sinds kort ben ik op donderdagavond en zaterdag op hondenschool Kingyla te vinden. Ik observeer, help en doe mee met de hondencursussen, met de bedoeling om in de toekomst hier zelf trainingen te gaan geven.  Dit alles met heel veel plezier!